Week/dag van de Landelijke organisatie van Begraafplaatsen (LOB):

29 mei 2021, 14,00 uur: een plek van liefde, van herdenken en samenzijn.

Leden van het kerkhofteam willen u met alle plezier informeren over het wel en wee van het kerkhof achter de Dorpskerk. U bent van harte welkom op de historische grond , vele eeuwen de algemene begraafplaats van Voorschoten.

Je leeft in de harten die je achterlaat, je sterft niet.

Open monumentendag:

Open monumentendag september 2019.

Al vele jaren komen er op Open Monumentendag gemiddeld 300 personen een kijkje nemen op het kerkhof. In 2020 kon dit niet doorgaan door de corona pandemie.

11 September 2021: “Het dorp van toen en nu” Monumenten van Voorschoten in beeld. Met onder anderen de Dorpskerk en kerkhof. OGLV organiseert Open Monumentendag 2021 opnieuw op een andere manier. Met Studio Gradi werken we aan een film met verhalen over onze Voorschotense monumenten. De film kan men zien op 11 september in het Museum Voorschoten, het Filmtheater en de Bibliotheek.